Pametni jastuk!

LIO Pametni Jastuk

Pametni jastuk!

Tekstil  LIO d.o.o. osmislio je pametni jastuk. Spojem suvremene tehnologije – putem Android/iOS mobilne aplikacije i senzora ugrađenih u memory jastuk korisnici mogu pratiti kvalitetu svoga sna. Uz to jastuk omogućuje reprodukciju glazbe i binauralnih zvukova.

U današnjem užurbanom i stresnom načinu života dobar i kvalitetan odmor svima nam je prijeko potreban. Kvalitetan san neophodan je za zdravlje, normalno funkcioniranje u životu i učinkovito izvršavanje dnevnih zadataka. Analiza i nadzor kvalitete sna je moguća uz pomoć najsuvremenije tehnologije.

Putem Android/iOS mobilne aplikacije spojene sa senzorima ugrađenima u LIO pametni jastuk korisnici mogu pratiti postotak laganog sna, postotak dubokog sna (REM faza), imati ocjenu kvalitete sna i biti obaviješteni ako je došlo do hrkanja. Uz to, ovaj jastuk omogućuje reprodukciju glazbe konduktivnom tehnologijom – to znači da će zvuk čuti samo osoba kojoj je glava položena na jastuk, a zvuk se prenosi preko kosti lubanje.

Osim glazbe, jastuk omogućava reprodukciju u aplikaciju ugrađenih binauralnih zvukova konduktivnom tehnologijom. Binauralni zvukovi stimuliraju mozak pomoću zvukova različitih frekvencija kako bi se postigla određena stanja svijesti i emotivna stanja a u ovom slučaju omogućavaju opuštanje, lakše zaspijevanje te lakši i mirniji san. Vrijeme trajanja reprodukcije glazbe, binauralnih zvukova može se odrediti putem tajmera u aplikaciji.

Aplikacija također sadrži opciju alarma koji čuje samo korisnik jastuka, bez ometanja druge osobe, te također SOS tipku koje u slučaju medicinske hitnosti poziva unaprijed uneseni broj telefona. Jastuk je prekriven Silverguard tkaninom koja sadrži ione srebra koji sprečavaju razvoj mikroorganizama i neugodnih mirisa na jastuku.

Pametni jastuk će za tri tjedna ući u serijsku proizvodnju Tekstila LIO d.o.o. Cijena jastuka će biti 1200kn.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.